Gemeente Renkum, nooit meer met het taxibusje, gewoon zelfstandig naar school

Leerlingenvervoer - Samen Reizen met... bij Omroep GelderlandOmroep Gelderland bij certificaatuitreiking in Renkum
RENKUM – Steeds meer gemeenten laten kinderen in het speciaal onderwijs die voorheen afhankelijk waren van leerlingenvervoer zelfstandig reizen. Kinderen volgen daarvoor een training en na afloop krijgen ze een certificaat. En daarna gaan ze zelf met het openbaar vervoer naar school.
Renkum was een van de eerste gemeenten die begonnen met het project Samen reizen met. Inmiddels doen ook Arnhem en Zevenaar mee.

In Renkum slaagde een nieuwe lichting van vijf leerlingen voor het diploma. Een van hen is Julia. Verslaggever Leendert de Keijzer sprak met haar voor Radio Gelderland:

‘Ik heb met de bus gereisd van huis naar school. Vroeger werd ik opgehaald. Nu moet ik zelf naar de bushalte. Nee, dat vind ik niet spannend maar best leuk’, legt ze uit.

De vader van Julia is trots op zijn dochter. ‘De eerste dagen hield ik de app wel in de gaten, van waar is ze nou? Ze was wel klaar met die busjes. En de stemming in de bus is niet altijd even vrolijk.’
En zijn dochter geniet onderweg. ‘We hebben gratis wifi.’

Wilt u meer lezen over de projecten van “Carolien Aalders Training & Advies in Leerlingenvervoer?“, klik dan op onderstaand logo
Carolien Aalders Training & Advies in Leerlingenvervoer