Bodegraven-Reeuwijk aan de slag met De Reiskoffer

Wethouder Laura Leijendekkers heeft namens de gemeente Bodegraven-Reeuwijk haar handtekening gezet onder het convenant voor de Reiskoffer. In de Reiskoffer werken Carolien Aalders Training & Advies in Leerlingenvervoer en GoOv samen om leerlingen zelfstandig te laten reizen. Met De Reiskoffer gaat de gemeente Bodegraven-Reeuwijk hiermee actief aan de slag.

Wethouder Leijendekkers:

“De Reiskoffer voorziet in ‘zachte maatregelen’, die kinderen de steun en begeleiding geven om zelfstandig te kunnen en durven reizen. Het project biedt een drieledige aanpak. Het zet in op samen reizen met een begeleider, gebruik van een speciaal apparaat met telefoon- en GPS-verbinding en de GoOV App, die stap voor stap ondersteuning biedt tijdens de reis. In overleg met de Reiskoffer, Ferm Werk en de scholen onderzoekt de gemeente hoe deze mogelijkheden ook hier succesvol kunnen worden ingezet.

In diverse gemeenten is De Reiskoffer inmiddels met goed gevolg uitgerold. Door zelfstandig te leren reizen zijn de leerlingen onafhankelijker en hebben zij meer zelfvertrouwen, nu en in de toekomst. Dit biedt tevens kansen om de toekomstige vraag naar Collectief Vraagafhankelijk Vervoer te verminderen.
‘Beter en betaalbaar’

Met De Reiskoffer zetten we een volgende stap in het normaliseren van de zorg. We kiezen voor beter en daarmee ook betaalbaarder leerlingenvervoer.”

Wilt u meer lezen over de projecten van “Carolien Aalders Training & Advies in Leerlingenvervoer?“, klik dan op onderstaand logo
Carolien Aalders Training & Advies in Leerlingenvervoer